Još jedno hvala za dm drogerie markt

27 Oktobra, 2022

Predstavnici kompanije dm drogerie markt d.o.o., Bajramović Nina i Ensad Šunj posjetili su nas i uručili nam još jednu divnu donaciju: sredstava za dezinfekciju ruku i kozmetičke proizvode za njegu, namjenjene za dječake i djevojčice. Donaciju je primila naša učiteljica Adisa Šuvalija sa svojim učenicima.

Promocija važnosti zdravog načina života jedno je od načela kompanije dm kojom se želi osvijestiti važnost i podizati svijest o održavanju lične higijene i pravilne upotrebe higijenskih sredstava. Mališani često dodiruju lice i jedu prstima, a dobra higijena spriječit će pojavu virusa, bakterija, bolesti i alergijskih reakcija.

Jesen je uveliko tu, a njeni drugari, virusi i infekcije, već su napunili čekaonice domova zdravlja. Zato je veoma bitno da preventivno delujemo i zaštitimo svoje zdravlje. Čiste ruke su pola zdravlja. Kako bi dijete ispravno opralo ruke, potrebno je koristiti sapun i mlaku vodu 30 sekundi. Sredstva za dezinfekciju ruku imaju isti učinak kao i sapuni.

S obzirom na to da se mjere sprječavanja širenja “bolesti prljavih ruku” provode prilično pasivno, sve više jača uloga roditelja i odgajatelja, koji bi trebali provoditi izravniju i intenzivniju edukaciju o važnosti lične higijene, uz istodobno predočavanje realnih rizika i ozbiljnosti posljedica zaraznih bolesti. Usko vezano uz edukativni pristup, svakako ide i dostupnost tople vode, tekućeg sapuna ili sredstva za dezinfekciju.

Stoga je donacija dm-a došla baš u prave ruke – u školu!

Zahvaljujemo se na donaciji. Sretni smo što postoji senzibilitet za ovakav vid saradnje koju najviše ilustrira jedan slogan kompanije dm: „Inicijative dolaze iz srca, ne iz glave“.