Eko – škola

 • Prva osnovna škola Ilidža je škola gdje se ekologiji i očuvanju životne sredinje poklanja puna pažnja. Trudimo se da naše učenike edukujemo koliko je važno brinuti o svojoj okolini, jer tako brinemo o cijeloj planeti.

  Kako to radimo?

  Kroz mnogo različitih aktivnosti!

  Predstavljamo vam samo neke koje smo sa našim učenicima realizovali u protekla 4 mjeseca:

  1. Obilježavanje Dana jabuke, 20. septembra. Nastavnica Kadrija Vejselović je sa učenicima osmih razreda provela istraživanje o porijeklu jabuke, različitim vrstama koje se uzgajaju u našoj zemlji, korištenju jabuke i njenim blagodetima po zdravlje.

  Na časovima bosanskog jezika i književnosti učenici odjeljenja VI1 su sa nastavnicom Indirom Buljubašić jabukama posvetili mnogo divnih stihova i prikupili puno jabuka. Pridružili su im se i mali đaci nastavnice Emine Durak sa divnim plakatom.

  Direktor naše škole, Arif Ćelović, posjetio je odjeljenje pripremne nastave koje pohađaju djeca u pokretu, sa učenicima im podijelio jabuke i još jednom poželio da se pod našim krovom osjećaju dobrodošlo i ugodno.

  2. Radionice “I otpad može biti umjetnost” sa našim malim i velikim đacima, posebno sa odjeljenjima I3, III2, IV2
  3. Rad Ekološke sekcije
  4. Reciklaža plastičnih flaša sa motom “Dodaj cvijet za ljepši svijet”, u kojoj su učestvovali svi učenici nižih razreda. Njihovi radovi krase učenički ulaz u našu školu.
  5. Mnogobrojni edukativni panoi koji su u okviru sekcije English Clab uradili učenici VI razreda

  Naše aktivnosti se nastavljaju, jer mi smo Eko – škola!