• Mala aleja 15, 71210 Ilidža

O školi

Shape1 Shape2 Shape3 Shape4 Shape5 Shape6 Shape7 Shape8 Shape9 Shape10
image
O ŠKOLI

Prva osnovna škola na Ilidži osnovana je 1894. godine, pod nazivom Narodna škola, a nalazila se u zgradi Srednje grafičke škole.

Ova škola je bila jedina obrazovna institucija za vrijeme Austro-Ugarske monarhije, Prvog i Drugog svjetskog rata.

  • Historijat škole:

    1945. godine tadašnja Narodna škola je preimenovana u Narodnu osnovnu školu, te je taj naziv zadržala sve do 1959. godine.

  • Od 1962. godine u njenom sastavu počinje djelovati područna škola u Butmiru.

  • Škola prvi put prekida rad 1992. godine zbog ratnih dejstava u Bosni i Hercegovini, ali već 1993. godine nastavlja djelovati u područnoj školi u Butmiru pod nazivom OŠ „Butmir”.

  • Od 1996. godine škola nastavlja raditi na Ilidži i nazvana je Prva osnovna škola Ilidža.

Naš cilj je da znanje prenesemo na najljepši mogući način

Naš cilj je naučiti o pravom prijateljstvu i biti prijatelji.

shape

Misija

Saradnjom nastavnika, roditelja i lokalne zajednice svakom djetetu omogućiti razvitak u sredini u kojoj će se osjećati prihvaćeno, voljeno, sigurno i zadovoljno, u sredini koja će djelovati poticajno na razvitak svih njegovih potencijala, u kojoj će se voditi briga o djetetovim specifičnostima kao pojedinca i gdje će se učenik osposobljavati za samostalan i odgovoran život.

shape

Vizija

Vizija škole je odgoj i obrazovanje sretnog i uspješnog učenika koji se razvija uz poticaj nastavnika i podršku roditelja, a moto škole je: ŠKOLA I RODITELJI ZAJEDNO U FORMIRANJU UČENIKA KOJI NE MORA BITI ODLIČAN ĐAK, ALI MOŽE POSTATI ODLIČAN ČOVJEK.

shape