• Mala aleja 15, 71210 Ilidža

128. rođendan Prve osnovne škole Ilidža

  • Home
  • 128. rođendan Prve osnovne škole Ilidža
Shape1 Shape2 Shape3 Shape4 Shape5 Shape6 Shape7 Shape8 Shape9 Shape10
128. rođendan Prve osnovne škole Ilidža

Drveće umjesto zidova, nebo iznad naših glava, cvrkut ptica i miris pokošene trave. Ljetna pozornica Ilidža bila je mjesto koje smo odabrali za proslavu 128. rođendana naše škole.

Naravno, bilo bi mnogo jednostavnije sve organizovati u svakodnevnom školskom ambijentu, ali želja nam je bila da oživimo pomalo zaboravljeni prostor Ljetne pozornice Ilidža, a i pokažemo da kao javna ustanova svoje aktivnosti možemo realizovati bilo gdje, uz malo dobre volje.

A dobre volje, kreativnosti, truda i želje da predstavimo rad (samo dijela) naših aktivnosti sa učenicima nije nedostajalo.

Direktor naše škole, Arif Ćelović, u saradnji sa kolegicama i kolegama, koncipirao je samu svečanost kao spoj igre, pjesme, lijepe riječi, dodjele pohvala najuspješnijim učenicima i nastavnicima, te promocije Monografije Prve osnovne škole Ilidža, koju je uradio naš rahmetli kolega Sead Prljača, a u čijem izdavanju nam je pomogao općinski načelnik, gospodin Nermin Muzur, na čemu mu se toplo zahvaljujemo.

S ponosom smo predstavili i školski časopis “Mala aleja”, koji smo oživjeli nakon punih 14 godina, obuhvativši u njemu period ove i prethodnih 6 školskih godina. Da se nađe u rukama svakog učenika naše škole zahvaljujemo gospodinu Mirzi Čeliku i firmi “Telefon gradnja” d.o.o. i štampariji “Grafičar promet”.

Pridružili su nam se i dragi gosti, kojima je direktor uručio školsku Monografiju: Danijela Kristić, dopredsjedavajuća Skupštine Kantona Sarajevo; Redžo Lemezan, dopredsjedavajući Općinskog vijeća Ilidže, koji je našu Monografiju preuzeo u ime općinskog načelnika, Adel Prašović, pomoćnik općinskog načelnika u Službi za obrazovanje, kulturu, sport i mlade; gospodin Mirza Ahmić iz Word Vision, koji je naš dragi donator i podrška u raznim aktivnostima; Haris Topalović, direktor KSC Ilidža; supruga i sin našeg rahmetli kolege Seada Prljače, unuci rahmetli direktora škole Mehmedalije Arnauta Uče, sin rahmetli direktora škole Amera Ćenanovića, naši dragi penzioneri Dizdarević Jasminka i Muhović Džeko, te mnogobrojni roditelji naših učenika, kojima se posebno zahvaljujemo.

Neka vas fotografije u prilogu provedu kroz dan koji će nam svima dugo ostati u uspomeni, a na našem YouTube kanalu možete vidjeti još materijala.