• Mala aleja 15, 71210 Ilidža

22. aprila učenici Prve osnovne škole obilježili Dan planete Zemlje

  • Home
  • 22. aprila učenici Prve osnovne škole obilježili Dan planete Zemlje
Shape1 Shape2 Shape3 Shape4 Shape5 Shape6 Shape7 Shape8 Shape9 Shape10
22. aprila učenici Prve osnovne škole obilježili Dan planete Zemlje

22. aprila u svijetu se obilježava Dan planete Zemlje. Primarni cilj obilježavanja ovog dana su podizanja ekološke svijesti i stvaranje održivog ekosistema na Zemlji za buduće generacije.

Učenici naše škole učestuju u projektu „ Prva osnovna PLASTIC CLEAN UP BRIGADE„ koji je dio internacionalnog projekta „Plastic clean up brigade„ .

Učenici petih razreda su  uradili hunting-slikanje i fotografisanje loših primjera zanemarivanja prirode i bacanje otpada na Općini Ilidža. Primarni cilj bio je podizanje svijesti učenicima i stanovnicima Općine Ilidža da ne smiju bacati odpatke po školskom dvorištu, u rijeke, po ulicama, a naročito ne u prirodu.

Važno je također spomenuti projekat  koji realizujemo u saradnji sa Udruženjem Radost života, a koji podrazumijeva izradu platnenih cekera sa jasnim ekološkim porukama naših učenika.

U okviru tog projekta trideset učenika petih i sedmih razreda će prošetati ulicama Ilidže i  njenim građanima ukazati na važnost 4 RRRR: recikliranje, reduciranje upotrebe plastike, razvrstavanje otpada, i ponovna upotreba i odbijanje kupovine plastike koja donosi katastrofalne posljedice za planetu Zemlju, njen živi svijet i sve nas.

Čuvajmo i volimo našu planetu. Pomozimo joj da svaki dan bude sve ljepša i čistija. Učinimo i sami makar i najmanji korak u očuvanju Zemlje.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *