• Mala aleja 15, 71210 Ilidža

Avaz: “Prva osnovna škola” Ilidža na takmičenju “Žogarije-Loptarije” u Mađarskoj osvojila 1. (prvo) mjesto u Fair play-u

  • Home
  • Avaz: “Prva osnovna škola” Ilidža na takmičenju “Žogarije-Loptarije” u Mađarskoj osvojila 1. (prvo) mjesto u Fair play-u
Shape1 Shape2 Shape3 Shape4 Shape5 Shape6 Shape7 Shape8 Shape9 Shape10
Avaz: “Prva osnovna škola” Ilidža na takmičenju “Žogarije-Loptarije” u Mađarskoj osvojila 1. (prvo) mjesto u Fair play-u

“Nema svijeta ni planete, gdje ne može stići dijete, jer sve dječje staze vode, od igre do slobode…” Ovim divnim stihovima započinjemo jednu izuzetnu priču koja se veže za “Prvu osnovnu školu” i njene učenike.

O čemu je riječ?

Djeca su najljepši ukras svijeta, te oni svojom tolerantnošću, spretnošću, znanjem, međusobnim uvažavanjem, mogu izmamiti najljepši osmijeh na našim licima i učiniti nas da se osjećamo posebnim. To najbolje potvrđuje takmičenje pod nazivom “Žogarije-Loptarije”. Ovo takmičenje održano je 16.09.2016. godine u Mađarskoj u gradu Szentgotthard-Monošter. Na ovom međunarodnom takmičenju učestvovalo je deset zemalja: Mađarska, Austrija, Slovenija, Italja, Hrvatska, Crna Gora, Srbija, Makedonija, Kosovo i naša država Bosna i Hercegovina.

Boje naše zastave ponosno su branili učenici “Prve osnovne škole” i učinili nas izuzetno ponosnim osvojivši 1. mjesto u Fair play-u na ovom takmičenju. Divno druženje i lijepe uspomene učenici će dugo pamtiti, a njihovi nastavnici Samir Sejfić, Mirela Brđanin i direktor škole će ih nastaviti bodriti i pružati im nesebičnu podršku na stazama znanja, tolerancije prema kojima trebaju samo nastaviti hrabro koračati.

Direktor škole, Arif Ćelović, upućuje veliku zahvalnost susretljivim prijateljima naše škole koji su prepoznali vrijednost, rad i upornost učenika.

Veliko hvala ministru kulture i sporta Mirvadu Kuriću, ministru saobraćaja Muji Fišu, poslaniku u Skupštini Kantona Mirzi Čeliku, te roditeljima naše škole Muhović Denisu i Šaran Harisu, što su omogućili odlazak i boravak učenika i nastavnika”Prve osnovne škole” u Mađarskoj.

 

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *