• Mala aleja 15, 71210 Ilidža

Donacija mobilnog gusjeničara

  • Home
  • Donacija mobilnog gusjeničara
Shape1 Shape2 Shape3 Shape4 Shape5 Shape6 Shape7 Shape8 Shape9 Shape10
Donacija mobilnog gusjeničara

Nevladina organizacija Save the Children jedna je od vodećih organizacija za djecu u svijetu. Njihova vizija je svijet u kojemu svako dijete ostvaruje pravo na život i  aktivno sudjelovanje u njemu, ostvaruje pravo na zaštitu i individualni razvoj.

Vizija njihovog djelovanja jeste da podstiču inovativne pomake u načinu na koji se svijet odnosi prema djeci te da postižu trenutne i trajne pomake u njihovim životima.

Projekat Socijalno uključivanje djece s poteškoćama u obrazovanje u Sarajevskom kantonu obuhvata i opremanje učionica, uklanjanje postojećih infrastrukturalnih barijera kao i opremanje resurnih centara / centara izvrsnosti.

Prva osnovna škola je započela saradnju sa ovom organizacijom kroz projekat Socijalno uključivanje djece s poteškoćama u obrazovanju. Bogatiji smo za mnoga iskustvena znanja koja su proizašla iz ove saradnje, a danas i donacijom Mobilnog gusjeničara.

Zahvaljujemo se direktorici organizacije Save the Children za Sjeverozapadni Balkan, gospođi Andei Žeravčić, gospođi Fatimi Smajlović, gospođi Lamiji Landžo, I gospodinu Denisu Šiljku.

Također se svesrdno zahvaljujemo gospođi Nihadi Čolić, predstavnici Ministarstva obrazovanja za nauku i mlade Kantona Sarajevo za nesebičnu podršku uključivanja djece s poteškoćama u odgojno-obrazovni proces.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *