• Mala aleja 15, 71210 Ilidža

DRAGA ŠKOLO, SRETAN ROĐENDAN!

  • Home
  • DRAGA ŠKOLO, SRETAN ROĐENDAN!
Shape1 Shape2 Shape3 Shape4 Shape5 Shape6 Shape7 Shape8 Shape9 Shape10
DRAGA ŠKOLO, SRETAN ROĐENDAN!

Vjerujemo da nikad niste upoznali djevojčicu od 129. godina. Takvih djevojčica nema ni u bajkama. Ipak, vječno mladu, vječno razigranu, naizgled uvijek istu, a iz dana u dan opet drugačiju djevojčicu čiji 129. rođendan danas obilježavamo možete vidjeti u centru Ilidže. Njeno ime je PRVA OSNOVNA ŠKOLA ILIDŽA, a dobila ga je 1996. godine.

Naša škola osnovana je daleke 1894. godine, pod nazivom Narodna škola. Sa radom je počela u zgradi današnje Srednje tehničke škole grafičkih tehnologija, dizajna i multimedije. Za vrijeme Austro-Ugarske monarhije, Prvog i Drugog svjetskog rata škola je bila jedina obrazovna institucija na Ilidži.

Svoju djelatnost u sadašnjoj zgradi počinje obavljati 1960. godine.

Burna historija našeg grada i države pisala je i stranice Ljetopisa. Mijenjali su se nazivi škole, mijenjali grbovi i zastave na njoj, ali je škola uvijek bila i ostala – riznica talentovanih i čestitih učenika.

Neosporno, bilo bi to nemoguće bez dobre organizacije i kvalitetnog nastavnog kadra. Združenim snagama, uposlenici škole su tokom skoro trinaest desetljeća od školske zgrade napravili drugi dom, a od zahtjevnih nastavnih planova i programa izazov. Tako će biti i ubuduće.

SRETAN ROĐENDAN!