• Mala aleja 15, 71210 Ilidža

Inicijativa sa 15. redovne sjednice OV Ilidža: Besplatne knjige za ilidžanske osnovce od prvog do četvrtog razreda

  • Home
  • Inicijativa sa 15. redovne sjednice OV Ilidža: Besplatne knjige za ilidžanske osnovce od prvog do četvrtog razreda
Shape1 Shape2 Shape3 Shape4 Shape5 Shape6 Shape7 Shape8 Shape9 Shape10
Inicijativa sa 15. redovne sjednice OV Ilidža: Besplatne knjige za ilidžanske osnovce od prvog do četvrtog razreda

Na 15. redovnoj sjednici Općinskog vijeća Ilidža, koja je održana danas, upućena je inicijativa kojom se od Općine Ilidža traži da izdvoji sredstva kako bi se učenicima od prvog do četvrtog razreda ilidžanskih osnovnih škola osigurali besplatni udžbenici za narednu školsku godinu.

Sama po sebi, inicijativa koju je podnio vijećnik Tarik Ćenanović (Narod i Pravda) nametnula se kao posve logična nakon najnovije odluke Vlade Kantona Sarajevo o besplatnim udžbenicima za učenike osnovnih škola od petog do devetog razreda.

– Iako iziskuje određene promjene, potrudit ćemo se da se kroz raspodjele u Budžetu Općine Ilidže za 2022. godinu ova kvalitetna inicijativa i realizuje – rekao je Nermin Muzur, načelnik Općine Ilidža, dodavši:

– Ovom inicijativom jasno pokazujemo naše opredjeljenje da ulažemo u obrazovanje najmlađih članova naše zajednice, u našu budućnost i da “podrška mladima” iz “Našeg plana za Ilidžu 2020. – 2024.” nije mrtvo slovo na papiru.

Načeknik Muzur je istakao da Općina Ilidža na ovaj način nastoji, barem jednim dijelom, ublažiti roditeljske brige kada je riječ o obrazovanju djece, a nada se da će i drugi pratiti ovaj odlučan potez Općine Ilidža.