• Mala aleja 15, 71210 Ilidža

Još jedno hvala za dm drogerie markt

  • Home
  • Još jedno hvala za dm drogerie markt
Shape1 Shape2 Shape3 Shape4 Shape5 Shape6 Shape7 Shape8 Shape9 Shape10
Još jedno hvala za dm drogerie markt

Predstavnici kompanije dm drogerie markt d.o.o., Bajramović Nina i Ensad Šunj posjetili su nas i uručili nam još jednu divnu donaciju: sredstava za dezinfekciju ruku i kozmetičke proizvode za njegu, namjenjene za dječake i djevojčice. Donaciju je primila naša učiteljica Adisa Šuvalija sa svojim učenicima.

Promocija važnosti zdravog načina života jedno je od načela kompanije dm kojom se želi osvijestiti važnost i podizati svijest o održavanju lične higijene i pravilne upotrebe higijenskih sredstava. Mališani često dodiruju lice i jedu prstima, a dobra higijena spriječit će pojavu virusa, bakterija, bolesti i alergijskih reakcija.

Jesen je uveliko tu, a njeni drugari, virusi i infekcije, već su napunili čekaonice domova zdravlja. Zato je veoma bitno da preventivno delujemo i zaštitimo svoje zdravlje. Čiste ruke su pola zdravlja. Kako bi dijete ispravno opralo ruke, potrebno je koristiti sapun i mlaku vodu 30 sekundi. Sredstva za dezinfekciju ruku imaju isti učinak kao i sapuni.

S obzirom na to da se mjere sprječavanja širenja “bolesti prljavih ruku” provode prilično pasivno, sve više jača uloga roditelja i odgajatelja, koji bi trebali provoditi izravniju i intenzivniju edukaciju o važnosti lične higijene, uz istodobno predočavanje realnih rizika i ozbiljnosti posljedica zaraznih bolesti. Usko vezano uz edukativni pristup, svakako ide i dostupnost tople vode, tekućeg sapuna ili sredstva za dezinfekciju.

Stoga je donacija dm-a došla baš u prave ruke – u školu!

Zahvaljujemo se na donaciji. Sretni smo što postoji senzibilitet za ovakav vid saradnje koju najviše ilustrira jedan slogan kompanije dm: „Inicijative dolaze iz srca, ne iz glave“.