• Mala aleja 15, 71210 Ilidža

Kako sigurno koristiti internet?

  • Home
  • Kako sigurno koristiti internet?
Shape1 Shape2 Shape3 Shape4 Shape5 Shape6 Shape7 Shape8 Shape9 Shape10
Kako sigurno koristiti internet?

Dan sigurnijeg interneta je jedan od najvažnijih dana u kalendaru informacijske sigurnosti, a obilježava se svake godine, drugog utorka u februaru. Prilika je to da se podsjetimo zašto je važno biti dobro informisan, kako bismo izbjegli sve oblike internetskih prevara.

Milioni ljudi širem svijeta udružuju se u događajima i aktivnostima kojima žele podići svijest o sigurnosnim problemima na Internetu, s ciljem da poboljšaju kvalitet sadržaja i usluga koje su nam dostupne online, s fokusom na sigurnost, prije svega djece i mlađih osoba.

Među njima smo i ove godine, naravno, bili i mi. Dan sigurnijeg interneta obilježili smo raznolikim aktivnostima.

– učenici odjeljenja V1, V2, VII1, VII2, te odjeljenja osmih razreda sa nastavnicom Pintol Ramizom i nastavnikom Omerbegović Kerimom učestvovali su u kvizu koji je objavio Centar za sigurni internet. Pozivamo vas da ga odigrate i vi:

https://www.sigurnodijete.ba/blog/sid-2022/

– Na času Odjeljenske zajednice učenici odjeljenja VII2 i njihova razredna starješina Spirijan Irma su, koristeći web alat Canva, kreirali brošure, letke i plakate na temu Sigurnost na internetu. Njihovu Padlet tablu sa prelijepim idejnim rješenjima možete pogledati na sljedećem linku:

https://padlet.com/irmaspirjan1/liude48t1irk4y3x

– Na času Odjeljenske zajednice, učenici odjeljenja VI1 sa razrednom starješinom Indirom Buljubašić su kroz zabavnu igru Interland naučili mnogo o sigurnom korištenju Interneta. Pokušajte i vi, zabavite se i naučite nešto novo:

https://beinternetawesome.withgoogle.com/hr_hr/interland