• Mala aleja 15, 71210 Ilidža

Kako unaprijediti nastavni proces korištenjem uvida neuroznanosti

  • Home
  • Kako unaprijediti nastavni proces korištenjem uvida neuroznanosti
Shape1 Shape2 Shape3 Shape4 Shape5 Shape6 Shape7 Shape8 Shape9 Shape10
Kako unaprijediti nastavni proces korištenjem uvida neuroznanosti

Kako unaprijediti nastavni proces korištenjem uvida neuroznanosti”, naziv teme stručnog usavršavanja kolektiva Prve osnovne škole.
Gost predavač: Prof. dr. Kasim Tatić

✔️ Razvijanje novih dostignuća u neuroznanosti, te njihova inovativna primjena u praksi, daju nam relevantne, na temelju znanosti, informacije o tome kako funkcioniše mozak i um, kao njegova rezultanta. To nam omogućava spoznaje kako funkcioniše mozak, od memorisanja i učenja, do izvršnih radnji, emocija, vještina, govora.

✔️Obrazovanje treba biti usmjereno na razvoj najboljeg od svakog pojedinca, pomažući nam da budemo kreativniji, da strast i dušu stavimo u ono što radimo i razviti društveno i emocionalno u svakom učeniku . Zbog toga je važno da nastavnici i porodica uzmu u obzir da je znanje o mozgu neizostavni dio tog procesa.

✔️Nemoguće je odgovoriti na bilo koje pitanje povezano s djelovanjem djeteta i funkcioniranjem ljudskog društva koje ne bi zahtijevalo biološki utemeljeno znanje o „radu“ mozga. Učenje, pamćenje i spoznaja vjerojatno su najvažniji mentalni procesi u životu svake osobe.