• Mala aleja 15, 71210 Ilidža

“Naše nebo izvrsnosti”

  • Home
  • “Naše nebo izvrsnosti”
Shape1 Shape2 Shape3 Shape4 Shape5 Shape6 Shape7 Shape8 Shape9 Shape10
“Naše nebo izvrsnosti”

Ministarstvo za odgoj i obrazovanje Kantona Sarajevo zajedno s Institutom za razvoj preduniverzitetskog obrazovanja KS organiziralo je svečanu manifestaciju pod nazivom “Naše nebo izvrsnosti”. Ovom prilikom, uručene su diplome učenicima i zahvalnice nastavnicima za njihove izvanredne rezultate ostvarene na kantonalnim takmičenjima u školskoj godini 2022/2023.

Na takmičenjima općinskog i kantonalnog nivoa učestvovalo je ukupno 3.673 učenika, od čega 2.327 učenika osnovnih škola i 1.346 učenika srednjih škola, a neki od njih plasirali su se na više nivoe takmičenja sve do međunarodnih olimpijada.

Manifestacija je održana u Centru za edukaciju, sport i rekreaciju “Safet Zajko” i okupila je više od 500 sudionika, među kojima su bili učenici i njihovi roditelji, nastavnici, direktori škola, pedagozi.

Ministrica Hota-Muminović se zahvalila učenicima i nastavnicima, te im čestitala na predanom i kreativnom radu.

„Osim predanog vježbanja važno je da našu djecu stalno upućujemo ka pravim vrijednostima, da ih opremimo dobrim, jakim karakterom. Danas promoviramo i snage karaktera: pravednost, humanost, mudrost i znanje, umjerenosti, transcendentnost i odvažnost. Pripremamo nove generacije za vrijeme koje dolazi i jedni drugima smo saveznici.”

Iz naše škole zahvalnice su dobili: učenica Hodžić Merjem i nastavnik Gojak Munir (šah), te učenik Mahmutović Ishak i nastavnika Podžić Enver (Geografija).

Naša škola je dobila Zahvalnicu kao ponosni domaćin kantonalnog takmičenja iz B/H/S jezika i književnosti.