• Mala aleja 15, 71210 Ilidža

Nezaboravna Škola u prirodi

  • Home
  • Nezaboravna Škola u prirodi
Shape1 Shape2 Shape3 Shape4 Shape5 Shape6 Shape7 Shape8 Shape9 Shape10
Nezaboravna Škola u prirodi

Učenici IV razreda naše škole su u pratnji svojih razrednika Đelilović Mehmeda, Smajlović Jasminke i Šuvalija Adise u periodu od 03. – 05.09.2022. godine boravili u Školi u prirodi, u Šabićima.

Vrijeme su provodili u šetnjama po prelijepim krajolicima Šabića, opijeni rumenim bojama jeseni, upijajući možda i posljednje zrake sunca ove kalendarske godine. Šetajući prirodom vidjeli su i svojim ručicama ubirali dozrele plodove divlje jabuke i kruške, šipurka, gloga i drugih biljaka te su kroz razgovor dolazili do informacija koji prozvodi mogu da se naprave od plodova koji su nam nadohvat ruke, a pored kojih nerijetko samo prođemo i ne primijetivši ih.

Uživali su igrajući se na predivnim livadama koje se protežu uz obale rijeke Rakitnice, razgledali i razgovarali o objektima koje su gradili naši preci, družili se i zabavljali na multifunkcionalnim terenima u školskom dvorištu, Takmičili se i veselili.

Djeca su boravila u prostranim i lijepo opremljenim sobama, jeli svježe pripremljenu i ukusnu hranu. Dio vremena provodili su gledajući filmove i spremajući se za lektire koje će čitati u razredima koji su pred njima te uživali u društvenim igrama, edukativno-historijskim časovima i rođendanskoj zabavi koja će se pamtiti i prepričavati godinama.

Djeca su se vratila svojim kućama i porodicama koje su ih željno iščekivale pomiješanih emocija, tužni jer se vraćaju sa svog prvog zajedničkog putovanja sa kojeg nose predivna iskustva i nova prijateljstva, ali i sretni jer ih po povratku čekaju njihovi najmiliji.

Na kraju, možemo potvrditi davno izrečenu istinu da brzo prođe sve što je lijepo uz zahvalu Ministarstvu za odgoj i obrazovanje Kantona Sarajavo koje je obezbijedilo besplatnu Školu u prirodi za sve učenike, Upravi škole koja je sa razrednicima organizovala i realizovala, ljubaznim i pristupačnim domaćinima u Šabićima, roditeljima koji su svoju djecu povjerili svojim učiteljima/icama , kao i djeci koja su pokazala da nemaju straha od obaveza koje ih čekaju i da su spremni na sve zahtjeve odgovoriti radom i osmijehom.