• Mala aleja 15, 71210 Ilidža

Obilježavanje Dana škole

  • Home
  • Obilježavanje Dana škole
Shape1 Shape2 Shape3 Shape4 Shape5 Shape6 Shape7 Shape8 Shape9 Shape10
Obilježavanje Dana škole

Davno, prije 130 godina u klupe Prve osnovne škole je sjela prva generacija učenika, a nakon nje još jedna i još jedna godinu dana poslije… svaka ostavljajući za sobom neki trag u školi i prosljeđujući informacije i savjete sljedećoj generaciji koja je dolazila nakon njih. U svakoj od njih rađala su se doživotna prijateljstva, ljubavi, uspomene i iskustva.

Već 130 godina u našu školu ulaze učenici, željni znanja, a iz nje izlaze i znaju svoj cilj i koji su odlučni u ispunjenju istog. Jako smo ponosni što ovakvi učenici i danas pohađaju našu školu, te je čine onakvom kakva jeste i što se svaka generacija učenika trudi očuvati i poboljšati je.

Da bismo proslavili 130. godišnjicu naše škole, 30.05.2024. godine, u Multimedijalnom centru Kina Igman je održana Svečana akademija, sa početkom u 12h. Da bi sve teklo po planu, brinula je nastavnica Ema Hulusić.

Akademija je otvorena toplinom emotivnih riječi u znak sjećanja na prerano izubljenu učenicu, drugaricu Emu Balićevac koje su pripremali učenici V-3 odjeljenja sa učiteljicom Irmom Lingo.

Nakon njih, zvanicama se obratila direktorica škole Adisa Šuvalija. U svom obraćanju istakla je značaj timskog rada.Istakla je i da škola svojom reputacijom svake godine sve više raste, po promovisanju kvaliteta, promovisanju napretka, fantastičnih generacija učenika i njihovih nastavnika koji su na tome vrijedno radili.

Osim što uljepšavamo naš radni prostor, ove smo godine hrabro zakoračili i u obrazovnu reformu, a naše su se nastavnice i nastavnici potrudili da za nas kreiraju mnoge zanimljive aktivnosti i projekte, kroz koje smo učili, ali se i zabavili. Više o tome su nam govorile nastavnice Indira Buljubašić i Elma Drpljanin.

Jedan od posebnih projekata bio je i prvi Sajam poduzetništva koje su s radošću organizovali učenici iz odjeljenja VI-3 sa svojim razrednikom i nastavnikom Matematike i Informatike Kerimom Omerbegović.

Još prije dvije godine, ponovo je zaživjela „Mala aleja“, časopis učenika Prve osnovne škole. Njen 19. broj ove su godine pripremali vrijedni učenici, tačnije njih 39 – članovi Novinarske sekcije, pod rukovodstvom nastavnice Adele Lihovac.

Naša Prva osnovna škola je prije nekoliko godina bila među prvima u Bosni i Hercegovini koja je otvorila svoja vrata i svoje srce djeci migrantima, djeci u pokretu. Podršku školi pružaju mnoge vladine i nevladine organizacije, a nastavu organizuje stručni kadar naše škole.
A vrijedni su nam i Mladi tehničari, koji su nam predstavili sve svoje izume sa svojim nastavnikom Jasminom Mujić.

Posebno smo ponosni na naše učenike i učenice koji vrijedno, pored redovne osnovne škole pohađaju i Muzičku osnovnu školu. Njihove muzičke izvedbe obogatile su naša izlaganja.

Posebno smo zahvalni učiteljicama i učitelju koji su svoje kreativne ideje predstavili uređujući scenu za našu svečanost. S toliko ljubavi rade samo oni koji su istinski zaljubljenici svog posla . Hvala menadžerima i zaposlenim JU Kulturno sportski i rekreacioni centar Ilidža na profesionalnoj saradnji.

Hvala i roditeljima koji su uvijek uz nas, podržavajući nas i pomažući kad je potrebno.

Sretan nam dan najbolje škole 🍀🍀🍀