• Mala aleja 15, 71210 Ilidža

Obilježen dan Evropskih jezika – Učenici Sekcije Engleskog petih i sedmih razreda

  • Home
  • Obilježen dan Evropskih jezika – Učenici Sekcije Engleskog petih i sedmih razreda
Shape1 Shape2 Shape3 Shape4 Shape5 Shape6 Shape7 Shape8 Shape9 Shape10
Obilježen dan Evropskih jezika – Učenici Sekcije Engleskog petih i sedmih razreda

Učenici odjeljenja petog i sedmog razreda, članovi Sekcije Engleskog jezika The English Club, obilježili su Dan evropskih jezika, 26. septembar, nizom aktivnosti preporučenih za djecu.
Aktivnost – „ A gdje sam ja?“- Možete li otkriti gdje su slike snimljene? Učenici su pogledali 20 nasumičnih slika iz cijele Evrope.

Upotrijebili su svoje jezičke vještine i virtuelno povećalo, uz malu pomoć na slici, kako bi zaključili o kojem jeziku se radi. Zatim su čitali poznate citate slavnih osoba na različitim jezicima.

Imali su priliku da da otkriju mudrosti, istine (ili poluistine!), kreativnost, humor iz brojnih kultura i jezika, kao i njihovo porijeklo.
Izradili su pano na kom su odabrali i istakli zanimljivosti o različitim evropskim jezicima. Učenici su na času podijelili i narodne izreke s ovih prostora, iz Bosne i Hercegovine. Na kraju su se okušali, na različitim jezicima, reći „Razgovaraj sa mnom“.

Izveli su zaključak da ima istine u onoj staroj latinskoj izreci QUOT LINGUAS CALLES, TOT HOMINES VALES – Koliko jezika govoriš toliko ljudi vrijediš!