• Mala aleja 15, 71210 Ilidža

ONLINE NASTAVA OD I DO IX RAZREDA

  • Home
  • ONLINE NASTAVA OD I DO IX RAZREDA
Shape1 Shape2 Shape3 Shape4 Shape5 Shape6 Shape7 Shape8 Shape9 Shape10
ONLINE NASTAVA OD I DO IX RAZREDA

ONLINE NASTAVA OD I DO IX RAZREDA

Poštovani roditelji i učenici,

shodno Naredbi Federalnog kriznog stožera od 11.3.2020. godine Krizni štab Ministarstva zdravstva Kantona Sarajevo donio je Naredbu koja stupa na snagu 11.3.2020.godine i kojom se obustavlja nastava u osnovnim, srednjim i visokoškolskim obrazovnim ustanovama u Kantonu Sarajevo u trajanju od 15 dana. Također, ovim putem vas obavještavamo da je Vlada Kantona Sarajevo održala vanrednu sjednicu na kojoj je odobrila obustavu redovne i uvođenje online nastave u periodu od 12.3.2020. godine do 25.3.2020. godine.

Od četvrtka, 16.3.2020. godine online nastava će biti realizovana po ranije utvrđenom rasporedu časova, za sve razrede i odjeljenja naše škole, po smjenama i to:

Prva smjena s početkom u 8:00 sati pa do 13:10 i
Druga smjena s početkom u 13:30 sati pa do 18:40.

Naš cilj je roditeljima omogućiti priliku da pruže podršku svojoj djeci pri savladavanju tehničkih barijera u vrijeme trajanja online nastave.

Da bismo stvorili ambijent u kojem će biti realizovan nastavni proces po principu online nastave za učenike od I do IV razreda, učitelji razredne nastave će stupiti u kontakt sa roditeljima i učenicima, o načinu preuzimanja materijala, na prethodno dogovoreni način.

Za realizaciju nastavnog procesa po principu online nastave za učenike od V do IX razreda, odlučili smo iskoristiti mogućnosti koje nudi Office 365 platforma, a koja zapravo predstavlja besplatnu društvenu mrežu, namijenjenu nastavnicima i učenicima. Office 365 daje mogućnosti otvaranja nastavničkih i učeničkih naloga, kreiranja grupa, dijeljenje dokumenata, praćenje rada učenika ili određene grupe, komuniciranja sa drugim nastavnicima itd. Za realizaciju online nastave, nastavnici će pripremiti lekcije (materijale predstavljene tekstom, prezentacijama itd.), ilustracije, zadatke i testove. Svi materijali koje nastavnici učenicima pripreme bit će dostupni na Office 365 platformi prema rasporedu časova i vremenskoj odrednici po kojoj učenici pohađaju nastavni proces.

Ukoliko učenici nižih razreda, od I do IV, imaju poteškoća prilikom prijave na platformu trebaju da se obrate učiteljima razredne nastave. Učenici od V do IX razreda za sve informacije oko poteškoća za prijavu na online platformu trebaju da se obrate putem e-maila irma.spirjan@osprvail.edu.ba.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *