• Mala aleja 15, 71210 Ilidža

Pomozite nam u realizaciji projekta “Zelena revolucija”

  • Home
  • Pomozite nam u realizaciji projekta “Zelena revolucija”
Shape1 Shape2 Shape3 Shape4 Shape5 Shape6 Shape7 Shape8 Shape9 Shape10
Pomozite nam u realizaciji projekta “Zelena revolucija”

Pridružite nam se! Čuvamo planetu i takmičimo se za vrijedne nagrade

Naša škola učestvuje u projektu „Zelena revolucija“ koji je pokrenut od strane društva ZEOS eko-sistem d.o.o., ovlaštenog operatera za upravljanje električnim i elektronskim otpadom.

U periodu od 01. februara do 31.maja 2022. godine, osnovne škole širom Federacije Bosne i Hercegovine će zajedno raditi na području zaštite životne sredine osiguravajući čistu budućnost bez e-otpada za sve generacije naše države. Cilj projekta je: Izgraditi zdrave navike odlaganja kod školske populacije kroz edukaciju i praktične primjere odlaganja e-otpada u školama.

Takmičenje i nagrade za najbolje

Za tri najbolje rangirane škole u sakupljenoj količini e-otpada, biti će osigurane nagrade u vidu nabavke potrebne IT opreme (pametna tabla, projektor i IT oprema za učionicu informatike). Pored navedenog, u odnosu na sakupljenu količinu e-otpada, svim školama će biti donirane potrebne sadnice za uređenje školskog dvorišta ili opštinskog parka.

DONESITE U NAŠU ŠKOLU SAV ELEKTRONSKI OTPAD (male kućanske aparate, kablove, stare punjače, kao i krupne elektrontronske uređaje. Hvala unaprijed!

Takmičenje traje do 04.05.2022. godine, kada će biti vršeno i preuzimanje e-otpada.