• Mala aleja 15, 71210 Ilidža

POSJETA TURSKE DELEGACIJE BRATSKE ŠKOLE

  • Home
  • POSJETA TURSKE DELEGACIJE BRATSKE ŠKOLE
Shape1 Shape2 Shape3 Shape4 Shape5 Shape6 Shape7 Shape8 Shape9 Shape10
POSJETA TURSKE DELEGACIJE BRATSKE ŠKOLE

U četvrtak, 3. 05. 2018. god. u posjetu nam je došla delegacije istanbulske bratske škole Kurtdereli Mehmet Ortaokulu. Delegaciju su sačinjavali: Mustafa Yilmaz ministar obrazovanja Općine Bağcılar, Hasan  Uğur Tatly pomoćnik ministra Općine Bağcılar, Mustafa Ceyhan direktor škole Mehmet Ortaokulu, Gökhan Duran  pomoćnik direktora, te nastavnice Nagehan Kasap, Serap Yüksek, kao i  12 učenika bratske škole iz Istanbula.

Tim povodom dragim gostima upriličen je svečani prijem u prostorijama Prve osnovne škole. Kako bi se naši gosti osjećali što prijatnije program je otvoren pjesmom na turskom jeziku u izvedbi mlade umjetnice Džejlane Herende.

Izraze dobrodošlice i radost zbog ponovnog susreta sa našim  prijateljima iz Turske uputio je i direktor Prve osnovne škole Ilidža, gospodin Arif Ćelović. Zahvalnost je tom prilikom ukazao  načelniku Općine Ilidža  gospodinu prof. dr. Senaidu Memiću, pomoćniku načelnika Općine Ilidža gospodinu Denisu Muhoviću. Također se zahvalio predstavnicima Školskog odbora i uposlenicima Prve osnovne škole koji su nesebično sudjelovali u organizaciji prijema i dočeka. Zahvalnost je upućena predstavnicima Vijeća roditelja kao i gospodinu Salji Mrkuliću koji su svesrdno pomogli u realizaciji ovog projekta.

Direktor bratske škole gospodin Mustafa Ceyhan kazao je kako je presretan zbog ponovnog susreta i istakao da se u Bosni osjećaju kao kod svoje kuće.

Program svečanog prijema svojim sudjelovanjem  uveličali su i učenici Muzičke škole na čelu sa maestrom gospodinom Munirom Mešanovićem ,a svoju podršku je ukazala i direktorica  Muzičke škole  gospođa Dijana Preljević.

Tokom boravka koji je trajao šest dana gosti su sa direktorom škole ,učenicima  i nastavnicima gospođom Azrom Poharom, gospođom Mirelom Brđanin i gospođicom  Naidom Ikanović obišli uže jezgro Ilidže, Vrelo Bosne, Muzej Alije Izetbegovića kao i mezar prvog predsjednika Bosne i Hercegovine, Baščaršiju , Begovu džamiju, Gazi Husrev-begovu biblioteku i Tunel spasa.

Goste smo obradovali jednodnevnom posjetom gradovima Počitelju, Mostaru  Travniku , Jajcu, a neizostavan je bio obilazak  Vrela  Bune.

Posjeta predstavnika bratske istanbulske škole Kurtdereli Mehmet Ortaokulu trajala je do utorka, 8. 5. 2018. god. nakon čega su u popdnevnim satima napustli Bosnu. Trudili smo se pokazati i približiti  lijepe običaje i tradiciju gostoprimstva koja nam je  svojstvena. Vjerujemo da će sa sobom ponijeti najljepše utiske iz naše zemlje, ali i osjećanje iskrene, neprekidive povezanosti. Učinit ćemo sve kako bi se naša  saradnja i u budućnosti nastavila, a naši poslovno- prijateljski odnosi samo jačali  u vremenu koje je pred nama.

 

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *