• Mala aleja 15, 71210 Ilidža

Posjetila nas je ministrica Hota Muminović i načelnik Nermin Muzur

  • Home
  • Posjetila nas je ministrica Hota Muminović i načelnik Nermin Muzur
Shape1 Shape2 Shape3 Shape4 Shape5 Shape6 Shape7 Shape8 Shape9 Shape10
Posjetila nas je ministrica Hota Muminović i načelnik Nermin Muzur

Posjetila nas je ministrica Hota Muminović i načelnik Nermin Muzur: Budite vrijedni, ali prije svega budite dobri prijatelji!

Tokom prošle školske godine, sa Općinom Ilidža i općinskim načelnikom Nerminom Muzurom, ministrica Ministarstva za odgoj i obrazovanje Naida Hota Muminović potpisala je ugovor vrijedan 160.000 KM, čija sredstva su namijenjena sanaciji i rekonstrukciji mokrih čvorova u školskoj zgradi najstarije osnovne škole na općini Ilidža, naše Prve osnovne škole.

Na početku ove školske godine učenike su dočekali krajnji rezultati ovog ugovora, koji su doprinijeli još kvalitetnijim uslovima za rad i boravak u školi.

U četvrtak, 29.9.2022. godine ministrica Hota Muminović i gospodin Muzur su nas posjetili. Direktor škole, Arif Ćelović, zahvalio se gostima i uručio im Monografiju naše škole, sa tradicijom dugom 128 godina. Monografija je djelo rahmetli nastavnika naše škole, Seada Prljače. Učenici su pjesmom, igrom i riječju pozdravili goste, kojima su se njihovi nastupi veoma dopali.

U svom obraćanju ministrica je istakla i dobrobit koju za djecu u pokretu iz Afganistana, Sirije, Pakistana, Iraka i Irana pruža Prva osnovna škola koja ih je, u saradnji sa Unicefom BiH i Word Vision BiH rado primila pod svoje okrilje.