• Mala aleja 15, 71210 Ilidža

Postignuti rezultati na Državnom takmičenju iz Islamske vjeronauke i Kantonalnom takmičenju iz Turskog jezika

  • Home
  • Postignuti rezultati na Državnom takmičenju iz Islamske vjeronauke i Kantonalnom takmičenju iz Turskog jezika
Shape1 Shape2 Shape3 Shape4 Shape5 Shape6 Shape7 Shape8 Shape9 Shape10
Postignuti rezultati na Državnom takmičenju iz Islamske vjeronauke i Kantonalnom takmičenju iz Turskog jezika

12. maja 2018. godine, u prostorijama Medrese „Osman ef. Redžović“ u Velikom Čajnu održano je 7. Državno takmičenje iz Islamske vjeronauke. U takmičenju su učestvovali najbolji predstavnici osmih i devetih razreda osnovnih škola, te prvih razreda srednjih škola.

Amar Kicara, učenik devetog razreda Prve osnovne škole, na spomenutom  Državnom takmičenju osvojio je drugo mjesto. Za takmičenje ga je pripremala nastavnica Mevlida Babović.

U okviru projekta Moj izbor je turski koji Institut Yunus Emre vodi u Bosni i Hercegovini, za učenike 7., 8. i 9. razreda koji u osnovnim školama Kantona Sarajevo uče turski organizovano je  Kantonalno takmičenje iz Turskog jezika. Takmičenje je održano 15. maja 2018. godine u Institutu Yunus Emre Sarajevo.

Irvin Čengić, učenik sedmog razreda Prve osnovne škole, osvojio je drugo mjesto na spomenutom Kantonalnom takmičenju. Za takmičenje ga je pripremala nastavnica Naida Ikanović.

Naše vrijedne nastavnice i njihovi učenici potvrdili su još jednom  da je znanje  najveće blago koje svog vlasnika svugdje prati, i da je sve moguće i  dostižno ako se dovoljno potrudimo.

Uprava Prve osnovne škole upućuje im najiskrenije čestitke na ovako zapaženom rezultatu i uspjehu !

iskrenije čestitke na ovako zapaženom rezultatu i uspjehu !

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *