• Mala aleja 15, 71210 Ilidža

Radionica “Kurukulum u prvom razredu”

  • Home
  • Radionica “Kurukulum u prvom razredu”
Shape1 Shape2 Shape3 Shape4 Shape5 Shape6 Shape7 Shape8 Shape9 Shape10
Radionica “Kurukulum u prvom razredu”

Kao članice Tima za podršku implementaciji predmetnih kurukuluma u tekućoj školskoj godini naše kolegice Nermina Memić i Adisa Šuvalija za sve kolegice i kolege sa područja općine Ilidža organizovale su radionicu.

Prosvjetni radnici na svim nivoima obrazovanja, od obdaništa do srednjih škola, iz dana u dan doprinose da naša djeca, učenici, steknu nova znanja, vještine, razviju pozitivne osobine i spremnije gledaju na sve izazove društva koji im se nameću.

Nakon virtuelne škole krenuli smo s reformama, pa je zbog toga reforma sama po sebi još izazovnija. Od septembra je počela primjena predmetnih kurikuluma i u prvim razredima osnovne škole.

Dio reforme su nastavnici kao nosioci i provoditelji reforme. Da bismo poboljšali nivo i kvalitet podrške nastavnicima, organizovano je predavanje i radionica na temu “Kurikulum u prvom razredu”.

Radionicu i stručno obraćanje je pripremila i realizovala profesorica Pedagoškog fakulteta Sanela Merjem Rustempašić, a kolegicama i kolegama iz ilidžanskih škola pridružila se i stručna saradnica Instituta za preduniverzitetsko obrazovanje, kolegica Mersiha Šahinbegović. Uz profesoricu Rustempašić uvijek nešto novo naučimo.

Večeras smo naučili da učitelji obrađuju plodni dječiji um i bacaju u njega sjeme radoznalosti. Time im utkaju vrijednosti samoučenja, istraživanja, filozofskog razmišljanja i uče da budu ispred drugih.