• Mala aleja 15, 71210 Ilidža

Sajam poduzetništva

  • Home
  • Sajam poduzetništva
Shape1 Shape2 Shape3 Shape4 Shape5 Shape6 Shape7 Shape8 Shape9 Shape10
Sajam poduzetništva

Jedna od ključnih kompetencija neophodnih za život i rad u 21. vijeku je poduzetnička kompetencija. Istaknuta kao međupredmetna kurikularna tema, obuhvata razvijanje odgovornosti, upornosti, inovatovnosti i timskog rada. U tom smislu, svaki nastavni predmet pruža mogućnosti da učenicima pruži znanja kako bi razvili poduzetnički duh.

Nastavnik Kerim Omerbegović odlučio je da se na časovima informatike sa učenicima odjeljenja VI3 posveti ovoj temi.

Zajedno su osmislili i, na radost svih nas, realizovali Sajam poduzetništva.

Podijeljeni u deset parova, učenici su birali poslove koje su na Sajmu predstavili mnogobrojnim posjetiteljima.

Svojim malim obrtima dali su ime, napravili prepoznatljiv logo, pripremili plakate kao reklame, pripremili vizit karte, objavili oglase kojima traže uposlenike i spremno odgovarali na pitanja o poslovanju, isplativosti posla kojim se bave, visini plate koju nude novim zaposlenicima, a oni iz prehrambenih djelatnosti su upriličili i degustaciju proizvoda.

Na današnjem Sajmu predstavljeni su: prodavnica bicikala i biciklističke opreme, slastičarne, prodaja opreme za taxiste , hotelske usluge, parfimerije i kozmetički saloni, fitnes centar, prodaja mobitela i prateće opreme, restorani i slastičarne.

Bilo je veliko zadovoljstvo razgovarati sa našim dvanaestogodišnjacima, koji će u budućnosti sigurno znati obezbijediti posao i egzistenciju.

Bravo mladi poduzetnici, bravo i za nastavnika/ razrednika Kerima.