• Mala aleja 15, 71210 Ilidža

“Sat kodiranja” 2016

  • Home
  • “Sat kodiranja” 2016
Shape1 Shape2 Shape3 Shape4 Shape5 Shape6 Shape7 Shape8 Shape9 Shape10
“Sat kodiranja” 2016

Dana 16.03.2016. godine, u prostorijama Resursnog centra CPCD-a, održana je završna svečanost „Sata kodiranja“, najvećeg edukativnog događaja u Bosni i Hercegovini. Na događaju su bili prisutni svi učenici, nastavnici i škole koji su pobijedili na nagradnoj igri, koju je ovom prilikom organizovao CPCD u suradnji sa partnerima Microsoft BiH, Authority Partners, R&S d.o.o., JICA, Coca-Cola HBC B-H d.o.o., Podravka d.o.o. i Didacta d.o.o.

Događaj je otvorila direktorica CPCD-a, Aida Daguda koja je tom prilikom istakla važnost učešća i podrške predstavnika obrazovnih institucija, nastavnog osoblja i uprave svake škole koja je učestvovala u Satu kodiranja 2015.

Na Satu kodiranja 2015, učestvovalo je preko 25.000 mladih ljudi iz Bosne i Hercegovine, koji su se kroz jedinstvenu platformu Code.org upoznali sa osnovama programiranja, kao najtraženijim zanimanju današnjice. Na ovom događaju, nagradili smo Prvu osnovnu školu sa Ilidže, Četvrtu osnovnu školu iz Hrasnice, te Osnovnu školu „Saburina“ iz Sarajeva i Osnovnu školu „Srednje“ iz Ilijaša za najbolje postignute rezultate na Satu kodiranja 2015. godine. Dženita Čehajić- Kulo, pedagogica Osnovne škole „Srednje“ iz Ilijaša, kazala je kako je ovo dokaz da jedna škola iz manje sredine može da ostvari značajne rezultate i da će se u narednoj godini truditi da uključe što više učenika.

Nagrade za najveći broj uključenih đaka dobile su nastavnice Samira Gojaković iz Četvrte osnovne škole Hrasnica, Arijana Čengić iz Srednje grafičke škole iz Sarajeva, Suvada Vlajčić iz Osnovne škole „Saburina“ iz Sarajeva, Ramiza Pintol iz Prve osnovne škole Ilidža, Elma Botulja iz OŠ „Umihana Čuvidina“ iz Sarajeva i Jasmina Hasanović iz OŠ „Osman Nuri Hadžić“ iz Sarajeva.

CPCD se zahvaljuje na nesebičnoj podršci i zalaganju svih volontera, nastavnika i nastavnica koji su učestvovali u Satu kodiranja, kao i ambasadorima Velike Britanije, Slovačke Republike, Češke Republike, ministrima obrazovanja kantona Sarajevo i HNK, načelniku Općine Stari Grad, te direktoru USAID-a, na podršci pri realizaciji projekta „Sat kodiranja 2015“.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *