• Mala aleja 15, 71210 Ilidža

Susreti planinara osnovaca Sarajeva

  • Home
  • Susreti planinara osnovaca Sarajeva
Shape1 Shape2 Shape3 Shape4 Shape5 Shape6 Shape7 Shape8 Shape9 Shape10
Susreti planinara osnovaca Sarajeva

U subotu 23. aprila ove godine na Igmanu su održani“Susreti planinara osnovaca Sarajeva“. Manifestacija je okupila 250 učenika koji su tokom cijelog dana na Igmanu osim planinarskog pohoda, učestvovali u sportskim takmičenjima, u orijentiringu i sportskom penjanju, a prisustvovali su i pokaznoj vježbi Gorske službe spašavanja.

Organizator manifestacije je planinarsko-smučarsko društvo PTT “Prijatelj prirode”, organizirane povodom 60 godina od osnivanja Planinarskog saveza Grada Sarajeva i sa ciljem motiviranja osnovnih škola da oforme planinarske sekcije koje bi sarađivale sa najbližim planinarskim društvima.

U susretima su učestvovali učenici osam osnovnih škola sa područja Kantona Sarajevo, a dvije sa područja Općine Novo Sarajevo, „Velešićki heroji“ i „Malta“. Općina Novo Sarajevo finansijski je podržala realizaciju projekta kojim se promoviše zdrav način života među učenicima.

Učenike su na njihovom polasku za Igman ispred Zemaljskog muzeja ispratili općinski načelnik Nedžad Koldžo i predsjedavajući Općinskog vijeća Novo Sarajevo dr. Igor Gavrić.

 

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *