• Mala aleja 15, 71210 Ilidža

U Srebrenici se tišina čuje

  • Home
  • U Srebrenici se tišina čuje
Shape1 Shape2 Shape3 Shape4 Shape5 Shape6 Shape7 Shape8 Shape9 Shape10
U Srebrenici se tišina čuje

U Srebrenici se tišina čuje, tišina odjekuje, tišina tu diše i stanuje. Dok koračate kroz Srebrenicu osjetite taj hladan, bezdušan povjetarac kako lebdi zrakom. Pa sekund nakon toga vidite da ni ptice ne cvrkuću veselim pjevom, već se čuje žal u njihovom glasu. Zastanete, pitate se, kako je bilo prije?

Kako je bilo nekada davno prije 11. jula ‘95. Kako li je bilo sjediti na terasi i gledati malu dječicu kako putem voze bicikle i kako trčkaraju, bez briga, bez tjeskobe.
Kamo sreće da se nikada nije dogodilo!

Učenici osmih razreda naše škole su danas posjetili Memorijalni centar u Potočarima

Po dolasku u Potočare u krugu Memorijalnog centra ispod Musale, učenicima je održan historijski čas o dešavanjima na tim prostorima u periodu od 1992 do 1995. godine sa posebnim osvrtom na događaje u Srebrenici u julu 1995. godine. Nakon toga učenici su obišli fabriku akumulatora i Muzej sa postavkom o Srebreničkom genocidu. Učenici su pogledali i film o genocidu u Srebrenici i Potočarima u trajanju od 30 minuta.

Zahvaljujemo se organizatoru na posjeti koju nećemo i ne smijemo zaboraviti, Općina Ilidža , Gorska Služba Spašavanja “Ilidža” .