• Mala aleja 15, 71210 Ilidža

Za roditelje i mlade – Opasnosti na internetu

  • Home
  • Za roditelje i mlade – Opasnosti na internetu
Shape1 Shape2 Shape3 Shape4 Shape5 Shape6 Shape7 Shape8 Shape9 Shape10
Za roditelje i mlade – Opasnosti na internetu

Za roditelje i mlade – Opasnosti na internetu

Regulatorna agencija za komunikacije i UNESCO oformili su web sajt koji je posvećen informisanju javnosti o inicijativama i projektima različitih organizacija i institucija aktivnih u oblasti medijske i informacijske pismenosti u BiH u svrhu unapređenja medijske pismenosti građana BiH.

Namijenjena je posebno djeci školskog uzrasta, od 6 do 18 godina starosti, zatim roditeljima i nastavnicima, kao i stručnoj javnosti angažiranoj na polju medijske i informacijske pismenosti. Web sajt možete pogledati na sljedećem linku:

https://medijskapismenost.ba/category/kutak-za-djecu-i-mlade/

Prvi korak u zaštiti djece na internetu, jeste edukacija, kako djece tako i roditelja, najbolje se možemo zaštititi onda kada znamo sa čim se susrećemo. Sama kampanja zaokružena je sloganom i porukom „Edukacijom do sigurnosti djece na internetu“.

Tim povodom predstavljamo vam niz spotova kojima je cilj da ukažu na potencijalne opasnosti na internetu kao što su neprimjereni i štetni sadržaji, opasnosti od prekomjernog korištenja ekrana i digitalnih tehnologija, od neželjenog kontaktiranja, kao i opasnosti vezane za zaštitu ličnih podataka i fotografija.

Spotove pogledajte na sljedećem linku:

https://medijskapismenost.ba/webobran-edukativni-video-spotovi-za-djecu-i-roditelje-koji-nas-sve-opominju/