• Mala aleja 15, 71210 Ilidža

Žogarije – loptarije

  • Home
  • Žogarije – loptarije
Shape1 Shape2 Shape3 Shape4 Shape5 Shape6 Shape7 Shape8 Shape9 Shape10
Žogarije – loptarije

Žogarija je međunarodni projekat koji već 13 godina potvrđuje jedno od najranijih ljudskih ubjeđenja da sport može poboljšati kvalitet života mladih, da razvoj pozitivnog takmičarskog duha doprinosi afirmaciji vrijednosti kao što su : solidarnost, poštovanje, odgovornost i da one time stimulišu pozitivne promjene u školi, lokalnoj zajednici i šire.

U ovom projektu učešće su uzeli učenici iz šest država : Slovenije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Srbije, Crne Gore i Mađarske.

Ovogodišnje finale Žogarija 2018. održano je  u Sarajevu. U petak, 21. 09. 2018. Prva osnovna škola bila je domaćin učesnicima finala ovog takmičenja.

Program koji je započeo u devet sati, otvorio je gospodin Elvir Kazazović, ministar za obrazovanje nauku i mlade Kantona Sarajevo. Učenici 4. razreda Prve osnovne škole aktivno su sudjelovali u realizaciji ove manifestacije. Njih ukupno 44 pokazalo je svoje vještine i vokalne sposobnosti.

Program je obuhvatao raznovrsne sadržaje, počevši od fudbalskih utakmica igranih u grupama, kreativnih radionica koje su podrazumijevale pripremu zdravih obroka, kvalifikacija za igre vragolije- loptarije, igre vješina, kvizove znanja, fudbalskih utakmica 3na3, finala vragolije- loptarije, plesnih i vokalnih tačaka.

Program je završen u 12 sati dodjelom priznaja i prigodnih poklona  najuspješnijim učesnicima finala. Učenicima 5. razreda, kao i finalistima ovogodišnjih Žogarija knjige o nogometu  uručio je upravo gospodin Elvir Kazazović, ministar obrazovanja nauke i mladih Kantona Sarajevo.

Podršku realizaciji ove manifestacije pružila je PU Ilidža ,kao i  humanitarna organizacija Crveni križ Općine Ilidža.

Ova autentična sportsko-rekreativna manifestacija namjenjena djeci mlađeg uzrasta od sedam do jedanaest godina promocija je zdravog načina života. U fokusu je , naravno, dijete i njegov emocionalni, fizički i sociološki razvoj.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *